Skip to main content

Talentencoaching- en gesprekken

Voor kinderen, jongeren en volwassenen. Waar ben jij goed in? Waar ga jij van ‘stralen’? Bij Spectrum vinden we dat iedereen uniek is en gaan we samen op ontdekkingstocht naar jouw talenten!

Iedereen is uniek. Alleen duurt het vaak een tijdje voor je dit bij jezelf ontdekt. Via deze coaching krijg je een duwtje in de rug. Als je weet waar je blij van wordt of net niet, dan groeit je zelfvertrouwen en krijg je meer veerkracht! De klemtoon ligt nog te veel op presteren en te weinig op zelfkennis. Het minder ‘goed’ doen op school of op het werk, met negatieve kritiek als gevolg, fnuikt het zelfvertrouwen.

Wanneer talentencoaching/gesprekjes?

  • Nood aan meer zelfinzicht
  • Nood aan meer zelfvertrouwen
  • Nood aan positieve bevestiging
  • Nood aan meer veerkracht
  • Zoektocht naar je ware zelf
  • Zoektocht naar waar je goed in bent
  • Zoektocht naar …
Contacteer ons

Loopbaanbegeleiding

Geeft jouw job je geen of weinig voldoening? Kom je steeds vaker uitgeblust thuis? Dan kan loopbaanbegeleiding je zeker helpen.

We werken hiervoor met een KernTalentenAnalyse (KTA). Bij een KTA zetten we jou -als mens- centraal. Je krijgt een genuanceerd inzicht in jouw karakter. Je ontdekt je waarden en we gaan gaan samen op zoek naar jouw ‘energiegevers’ en jouw ‘energievreters’. Dit is het ideale instrument om gelukkiger te worden in je werk, je professionele ontwikkeling en in je relaties.

Contacteer ons

Studiekeuzebegeleiding

Voel jij ook die gigantische druk om de juiste studiekeuze te maken? Kun je maar niet kiezen uit het enorme aanbod? Of herken je jouw zoon of dochter in dit verhaal? Dan helpt Spectrum jou graag de knoop te ontwarren.

De juiste studiekeuze (opnieuw moeten) maken is voor steeds meer jongeren een probleem… Onzekerheid, verwachtingen van de ouders, familietradities of keuzes van vrienden beïnvloeden de beslissing. En zo wordt ‘kiezen’ nog moeilijker. ”Er is ook zoveel keuze’!”, horen we vaak. Ook bij studiekeuzebegeleiding vallen we terug op de KernTalentenAnalyse (cfr. loopbaanbegeleiding).

Contacteer ons

Straalworkshops

Zijn jullie als gezin of met de klas op zoek naar meer verbinding? Willen jullie graag wat meer quality time? Daar zijn onze straalworkshops ideaal voor!

In deze twee uur durende workshop ontdek je elkaars talenten en werken we vooral rond complimenten, verbinding en ontspanning. Zo krijg je de kans om elkaar te laten ‘stralen’.

Contacteer ons

Straal- en groeidagen

Wil je jouw kind(jes) eens een dagje laten stralen? Hen op een speelse en ongedwongen manier hun sociale vaardigheden laten aanscherpen? Samen met andere kindjes complimentjes geven en krijgen? Dan zijn de groeidagen/groeikampjes ideaal!

In kleine groep focussen we op sociaal-emotionele ontwikkeling. We hebben oog voor sociale vaardigheden, onze positieve kanten, emoties en onze talenten. We ‘overladen’ onszelf en elkaar met complimenten en leren ‘groeidenken’. Ontspannen doen we op de wobbel of bij de dieren. Gezelligheid staat voorop. Op een groeidag ‘stralen’ de kinderen een hele dag lang! De groeidagen gaan door tijdens de herfst- en Krokusvakantie. In samenwerking met “de schakel” uit Passendale.

Contacteer ons

Wobblay

Wobbel, ontdek, verbind, speel & ontwikkel (van 14 maand tot 4 jaar)

  • Ontdek samen verschillend ontwikkelingsstimulerend spel.
  • Een mix van bewegen op de wobbel, sensorisch spel en ontspanning.
  • Quality time en verbinding staan centraal. Op jullie eigen tempo en manier.

Maak je er graag een gezins-, familie- of vriendenmomentje van? Contacteer ons!

Inschrijven

Alohi

Meer veerkracht voor kinderen.

Wij zijn ervan overtuigd dat het kinderen enorm verder helpt in hun ontwikkeling, wanneer ze al op jonge leeftijd tips & tricks aangeleerd krijgen die hen helpen emotioneel te groeien & ontspannen. Zo leren ze op tijd rust te nemen en goed voor zichzelf te zorgen. Voor heel hun leven hebben ze dan een rugzakje mee, vol met tips over hoe om te gaan met emoties, lastige gedachten, stress, volle hoofdjes, moeilijk inslapen, jaloezie, onzekerheid, concentratieproblemen, enz. De Alohi-momenten worden maandelijks ingepland.

Contacteer ons