Skip to main content

Talentencoaching
Talentengesprekjes

Voor kinderen, jongeren en volwassenen. Waar ben jij goed in? Waar ga jij van ‘stralen’? Bij Spectrum vinden we dat iedereen uniek is en gaan we samen op ontdekkingstocht naar jouw talenten!

Iedereen is uniek. Alleen duurt het vaak een tijdje voor je dit bij jezelf ontdekt. Via deze coaching krijg je een duwtje in de rug. Als je weet waar je blij van wordt of net niet, dan groeit je zelfvertrouwen en krijg je meer veerkracht! De klemtoon ligt nog te veel op presteren en te weinig op zelfkennis. Het minder ‘goed’ doen op school of op het werk, met negatieve kritiek als gevolg, fnuikt het zelfvertrouwen.

Wanneer talentencoaching/gesprekjes?

  • Nood aan meer zelfinzicht
  • Nood aan meer zelfvertrouwen
  • Nood aan positieve bevestiging
  • Nood aan meer veerkracht
  • Zoektocht naar je ware zelf
  • Zoektocht naar waar je goed in bent
  • Zoektocht naar …
Contacteer ons

Loopbaanbegeleiding

Geeft jouw job je geen of weinig voldoening? Kom je steeds vaker uitgeblust thuis? Dan kan loopbaanbegeleiding je zeker helpen.

We werken hiervoor met een KernTalentenAnalyse (KTA). Bij een KTA zetten we jou -als mens- centraal. Je krijgt een genuanceerd inzicht in jouw karakter. Je ontdekt je waarden en we gaan gaan samen op zoek naar jouw ‘energiegevers’ en jouw ‘energievreters’. Dit is het ideale instrument om gelukkiger te worden in je werk, je professionele ontwikkeling en in je relaties.

Contacteer ons

Studiekeuzebegeleiding

Voel jij ook die gigantische druk om de juiste studiekeuze te maken? Kun je maar niet kiezen uit het enorme aanbod? Of herken je jouw zoon of dochter in dit verhaal? Dan helpt Spectrum jou graag de knoop te ontwarren.

De juiste studiekeuze (opnieuw moeten) maken is voor steeds meer jongeren een probleem… Onzekerheid, verwachtingen van de ouders, familietradities of keuzes van vrienden beïnvloeden de beslissing. En zo wordt ‘kiezen’ nog moeilijker. ”Er is ook zoveel keuze’!”, horen we vaak. Ook bij studiekeuzebegeleiding vallen we terug op de KernTalentenAnalyse (cfr. loopbaanbegeleiding).

Contacteer ons

Straalworkshops

Zijn jullie als gezin of met de klas op zoek naar meer verbinding? Willen jullie graag wat meer quality time? Daar zijn onze straalworkshops ideaal voor!

In deze twee uur durende workshop ontdek je elkaars talenten en werken we vooral rond complimenten, verbinding en ontspanning. Zo krijg je de kans om elkaar te laten ‘stralen’.

Contacteer ons

Straal- en groeikampjes

Wil je jouw kind(jes) eens een dagje laten stralen? Hen op een speelse en ongedwongen manier hun sociale vaardigheden laten aanscherpen? Samen met andere kindjes complimentjes geven en krijgen? Dan zijn de groeidagen/groeikampjes ideaal!

De ‘groeidagen’ zijn kleinschalige (3 daagse) kampjes. De focus ligt vooral op de sociaal-emotionele ontwikkeling. We hebben oog voor sociale vaardigheden, onze positieve kanten en onze talenten. We ‘overladen’ onszelf en elkaar met complimenten en leren ‘groeidenken’. Ontspannen doen we op de wobbel of bij de dieren. Gezelligheid staat voorop. Op een groeidag ‘stralen’ de kinderen een hele dag lang! De groeidagen gaan door tijdens de herfst- kerst en paasvakantie. In samenwerking met “de schakel” uit Passendale.

Contacteer ons

Wobblay

Meer veerkracht voor kinderen.

Op zoek naar een leuke hobby voor je kind? In kleine groepjes? Iets waarin hij of zij zichzelf in kan ontwikkelen? En waar hij of zij helemaal zichzelf kan zijn en kan ontspannen? Of wil je graag quality time samen met je kind? En lekker samen ontspannen in een ouder-kind activiteit? Dan zijn de ‘wobbel-lesjes’ iets voor jullie! Je kan één les of een volledige lessenreeks volgen. Wobbelen kan van zodra je baby stapt. Leuk om samen te doen en goed voor de ontwikkeling. Vanaf september starten we opnieuw met Joyce Dumortier van Wobblay. Tot dan?

Contacteer ons

Alohi

Meer veerkracht voor kinderen.

Wij zijn ervan overtuigd dat het kinderen enorm verder helpt in hun ontwikkeling, wanneer ze al op jonge leeftijd tips & tricks aangeleerd krijgen die hen helpen emotioneel te groeien & ontspannen. Zo leren ze op tijd rust te nemen en goed voor zichzelf te zorgen. Voor heel hun leven hebben ze dan een rugzakje mee, vol met tips over hoe om te gaan met emoties, lastige gedachten, stress, volle hoofdjes, moeilijk inslapen, jaloezie, onzekerheid, concentratieproblemen, enz. Vanaf februari starten nieuwe lesjes ‘Alohi’

Contacteer ons