Skip to main content

Logopedie

Maak je je wel eens zorgen over de spraak-en taalontwikkeling van je kind? Merkte de juf of meester op school leerproblemen op?

Dan is logopedie misschien wel aangewezen. Ook volwassenen en ouderen moeten vaak noodgedwongen de hulp van een logopediste inschakelen. Bijvoorbeeld na een beroerte. Bij bepaalde stoornissen is vooraf een psychodiagnostisch onderzoek noodzakelijk. Omdat we dit onderzoek in eigen huis uitvoeren, kunnen we de therapiebeurten steeds snel en vlot opstarten en verlies je geen kostbare tijd.

Meer info

Ergotherapie

Is rekenen te moeilijk? Willen die tafels maar niet blijven hangen? Of lukt het vormen van de letters nog niet zo goed?

Om deze struikelblokken te overwinnen gaat Spectrum graag met jullie op weg. Zowel kinderen als volwassen kunnen bij ons ergotherapie volgen. We bieden zowel individuele als groepssessies aan. Spelend en bewegend leren staat centraal bij ons!

Rekenbegeleiding (rekenbasis tot aanbrengen, getalinzicht, tafels, sommen, rekentaal, …), JAMARA-rekencoach, voorbereidende schrijfvaardigheden, schrijfmotoriek, fijne motoriek, sensorische stimulatie, zelfredzaamheid, Sherborne, …

Meer info

Psychologie

Bij Spectrum hebben we een hart voor kinderen en jongeren die het moeilijk hebben.

Daarom bieden we voor hen én hun gezin psychologische begeleiding met sociaal-emotionele en/of gedragsmatige problemen aan.

Denk hierbij aan depressieve klachten, negatief denken/piekeren, faalangst/zelfvertrouwen, stressgevoeligheid, schoolmotivatie, verlieservaringen (rouw, scheiding, adoptie …), assertiviteit/pesten, sociale vaardigheidsproblemen, gedragsproblemen, zelfbeheersingsproblemen, slaapproblemen, zindelijkheidsproblemen, eetproblemen, ontwikkelingsstoornissen (ADHD, ADD, ASS, …), opvoedingsproblemen, …

Meer info

Typ10

Typen was nog nooit zo leuk!

Typ10 is een ongelooflijk leuke methode om kinderen blind te leren typen. Deze methode is ontwikkeld voor gebruik in klasverband, kleine groepjes en individuele begeleiding. De nadruk ligt op speels leren typen zonder tijdsdruk en op persoonlijke begeleiding. De lessen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar en zijn ook geschikt voor kinderen met leer-en ontwikkelingsproblemen.

Meer info

Wobblay

Op zoek naar een leuke hobby voor je kind? In kleine groepjes? Iets waarin hij of zij zichzelf in kan ontwikkelen? En waar hij of zij helemaal zichzelf kan zijn en kan ontspannen? Of wil je graag quality time samen met je kind? En lekker samen ontspannen in een ouder-kind activiteit? Dan zijn de ‘wobbel-lesjes’ iets voor jullie!

Je kan één les of een volledige lessenreeks volgen. Wobbelen kan van zodra je baby stapt. Leuk om samen te doen en goed voor de ontwikkeling. Vanaf september starten we opnieuw met Joyce Dumortier van Wobblay. Tot dan?

Schrijf in

Taalkampjes

Taal ontdekken, voelen en beleven!

Kwaliteitsvolle interacties tussen kleuters stimuleren de socio-emotionele ontwikkeling. Bovendien leert het hen nadenken en de wereld te ontdekken. Tijdens deze sessies krijgen jullie kleuters een heus taalbad. Aan de hand van verschillende thema’s laten we hen de Nederlandse taal ontdekken, voelen en beleven!

Schrijf in

Ik leer leren

Een snelweg naar leren

In de ‘ik leer leren’ training richt Sophie zich op de ‘voorwaarden’ die kinderen (vanaf het vierde leerjaar) nodig hebben om te leren. Waar huiswerkbegeleiding stopt bij de inhoud van de vakken, gaat Sophie een stapje verder en legt ze de nadruk op hoe je het best kan leren. Wat de training uniek maakt is dat ze geschikt is voor kinderen met verschillende leerstijlen. En zich niet enkel richt op ‘beelddenkers’ en visueel ingestelde kinderen. Omdat ze efficiënter en met veel meer plezier leren, behalen de kinderen al betere resultaten op school nog voor de training is afgerond.

De reacties van de kinderen spreken voor zich:

  • “Als ik me niet kan concentreren, dan zorg ik er zelf voor dat ik er weer met mijn hoofd bij ben.”
  • “Gelukkig weet ik nu hoe ik me kan voorbereiden op een toets.”
  • “Ik snap nu beter waarom en waarvoor ik leer. Huiswerk maken doe ik nu met meer plezier.”

En ook de ouders reageren enthousiast:

  • “Huiswerk maken is niet langer een ‘strijd’. Ik wou dat we de methode veel vroeger hadden ontdekt.”
Schrijf in