Skip to main content

Spectrum is een multidisciplinaire praktijk voor logopedieergotherapieleren en psychologische begeleiding in Poperinge

Spectrum is er voor kinderen, jongeren en volwassenen. Je kan er terecht voor hulp bij onder meer taal- en leerstoornissen, fijn-motorische en sociaal-emotionele problemen. Ook voor leren en studiebegeleiding ben je bij Spectrum op het juiste adres.

Maak kennis met ons team

Spectrum is er voor kinderen, jongeren en volwassenen. Je kan er terecht voor hulp bij onder meer taal- en leerstoornissen, fijn-motorische en sociaal-emotionele problemen. Ook voor leren en studiebegeleiding ben je bij Spectrum op het juiste adres.

Samen sterk

Ontwikkelingsproblemen gaan vaak hand in hand met sociaal-emotionele problemen. Daarom geloven we bij Spectrum sterk in een multidisciplinaire aanpak. We bundelen onze
individuele sterktes en ervaringen om samen tot een beter resultaat te komen. Natuurlijk altijd in nauw overleg met ouders, leerkrachten en professionele begeleiders.

Flexibiliteit

Kiezen voor Spectrum is kiezen voor flexibiliteit. We werken vanop 2 locaties in Poperinge, dus kies je gewoon voor de locatie die je het beste uitkomt. We komen ook langs op school of bij je thuis. Tijdens de schoolvakanties blijven de therapiesessies gewoon doorlopen. Spectrum staat voor een professionele aanpak in een huiselijke en warme werkomgeving.

Vernieuwing

Spectrum biedt bovenop de traditionele therapieën ook een brede waaier aan creatieve en ondersteunende ontwikkelingsmethodes. Rekenkampen, ‘Ik leer leren’-sessies en de Groeireeks zijn hier maar enkele voorbeelden van. Onze therapeutes volgen heel regelmatig nieuwe opleidingen.

FAQ

Hoe verloopt de terugbetaling?

Logopedie

Heel wat mutualiteiten betalen logopedische behandelingen terug. Het bedrag van terugbetaling kan verschillen van ziekenfonds tot ziekenfonds. Doorgaans worden sessies die vallen onder de verplichte verzekering voor 75% terugbetaald. De aanvullende verzekering vergoedt u voor 50%.

Ergotherapie

Ergotherapie wordt enkel terugbetaald als je revalidatiearts dit voorschrijft, en als je een revalidatieprogramma doorlopen hebt in een revalidatiecentrum voor neuro- en locomotorische revalidatie. Het RIZIV bepaalt de honoraria. Omdat de meeste behandelingen nog niet terugbetaald worden, werken we bij Spectrum met lagere tarieven dan deze vooropgesteld door het RIZIV. Contacteer ons voor meer info.

Psychologie

Verschillende mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor psychodiagnostisch onderzoek en psychotherapie. Contacteer ons voor meer info.

Leren

Contacteer Sophie voor meer info.

Hoe verloopt de betaling?

Via een maandelijkse factuur die je per overschrijving betaalt. Afwijkingen hierop kunnen enkel in samenspraak.

Is er therapie tijdens de schoolvakantie?

Ja, door onze samenwerking verzekeren we ook tijdens schoolvakanties de continuïteit van de therapiesessies.